De opbouw en onderhoud van een laminaat vloer

Laminaat wordt in allerlei soorten en maten aangeboden. Zo zijn er partijen die laminaat tegen een bodemprijs aanbieden. Echter, bij de kwaliteit van dit laminaat mag dan vaak vraagtekens worden geplaatst. Want bijna iedereen weet inmiddels: hoe dikker de lagen waarmee het laminaat is opgebouwd, hoe hoger de kwaliteit.

Opbouw structuur laminaat

Echt kwaliteit laminaat wordt opgebouwd uit diverse lagen. Je kan grofweg een viertal lagen onderscheiden:

  • De eerste laag is een soort slijtvaste toplaag. Deze beschermen onder andere tegen krassen, slijtage, vlekken, maar dempt ook tegen bijvoorbeeld hakken en andere scherpe delen. Deze laag wordt ook wel eens melamine-laag genoemd. Hier is de houtstructuur en tegelmotief in toegepast. Deze is onder zeer hoge druk erin geperst.
  • De tweede laag wordt ook wel de decorlaag genoemd.
  • Derde laag wordt high density fibreboardkern genoemd. Dit houdt dan de houtvezels zijn gedroogd. Door het zogenaamde harsen, zijn deze aan elkaar verbonden.
  • De vierde laag is de absolute onderlaag van de vloer. Dit zorgt ervoor dat het laminaat niet kan krom trekken. Al deze lagen zorgen ervoor dat je heerlijk kan leven op de vloer.

Onderhoud van de vloer

Het onderhoud van de laminaat vloer is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je laminaat vloer elke week wordt gestofzuigd. Dit is niet alleen goed voor de vloer zelf, maar tevens ook voor het schone gevoel wat je houdt in huis.

Vervolgens kan je het laminaat dweilen. Doe dit met een heet water en een beetje allesreiniger. Dit zorgt ervoor dat je laminaat blijft in de conditie zoals je hem hebt gekocht. Hierdoor kan je een levenlang genieten van je vloer.

Waar kan je laminaat kopen?

Alle kleuren en soorten laminaat kan je bij diverse soorten leveranciers bestellen. Zoals ook bij Your Floor kan je eenvoudig en snel laminaat bestellen. Bekijk de webshop eens om te zien wat het specifieke bedrijf heeft qua aanbod.