Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is isolatie die plaatsvindt in de spouw. Dit is een ruimte van gemiddeld 7 tot 9 cm breed wat zich bevindt tussen twee muren in een woning. Spouwmuren komen tegenwoordig vaak voor in Nederland omdat ze vochtwerend zijn. Alleen wanneer een spouwmuur niet geïsoleerd is verliest een huis een hoop warmte. Door een isolatie bedrijf in te huren kan dit worden opgelost. Het is belangrijk een specialist in te schakelen voor het isoleren van een spouwmuur omdat bepaalde isolatiematerialen die verkeerd toegepast worden slecht kunnen zijn voor de gezondheid. Zo’n isolatiebedrijf maken enkele kleine gaatjes in een muur aan de buitenkant van uw gevel en spuiten hier het isolatiemateriaal in. Dit kan binnen 1 dag gebeuren en na deze klus zult u merken dat er een groot verschil is qua temperatuur in huis en bespaart u geld op uw energierekening.

Soorten materiaal voor spouwmuurisolatie

– Isolatiekorrels: populairste soort isolatiemateriaal, is gemaakt van piepschuim.
– PUR schuim: wordt ook vaak gebruikt, heeft een open structuur waardoor muren meer lucht krijgen.
– Steenwol: biedt veel warmte isolatie en is geluidsisolerend.
– Glaswol: is minder geluidsisolerend dan steenwol, maar is wel meer vochtbestendigend.

Spouwmuurisolatie bij u thuis?

Als u niet zeker weet of uw woning een spouwmuur heeft en of deze wel geïsoleerd is, zijn er een aantal punten die u kunt nagaan om dit te weten te komen:
– Is uw huis gebouwd voor 1920? Dan heeft u hoogst waarschijnlijk geen spouwmuren. Oudere huizen van voor de jaren 20 zijn vaak niet voorzien van spouwmuren. Dit is later gekomen, sinds 1976 heeft elk huis standaard spouwmuren.
– Hebben uw muren een dikte van meer dan 24 centimeter? Als dit niet het geval is dan zijn de muren sowieso te dun voor spouw. Als dit wel het geval is dan kan uw huis een spouw hebben.
– Weet u nog steeds niet zeker of uw huis voorzien is van spouwmuren? Dan kunt u natuurlijk contact opnemen met een isolatiespecialist bij u in de buurt zoals Isolatie-Bedrijf.be die graag langs komt om u advies te geven.