Verschillende soorten isolatie

Wanneer u uw woning gaat isoleren hangt het soort isolatie materiaal af van het bouwjaar van uw woning en de locatie in uw huis die u wilt gaan isoleren. Denk hierbij aan vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, kruipruimte isolatie en isolatieglas. Elk isolatie materiaal heeft weer zijn eigen kwaliteiten en toepassingen. Kijk dus eerst goed welk soort materiaal er nodig is voor dat u begint met isoleren of neem contact op met een isolatie bedrijf zoals Isolatie Expres.
o Vloerisolatie: door een goed geïsoleerde vloer zal de temperatuur in uw huis stijgen wat zorgt voor meer comfort en bespaart u geld op uw energierekening. Bij vloerisolatie kan er geïsoleerd worden onder een kruipruimte in uw huis, of bovenvloers isoleren waarbij het isolatiemateriaal onder de vloer gelegd wordt.
o Gevelisolatie: kan aan de binnen- of buitenzijde geïsoleerd worden door spouwmuurisolatie. Dit kan alleen wanneer u een spouwmuur heeft. Dit is de meest voordelige en makkelijke manier.
o Dakisolatie: ook bij dakisolatie is het mogelijk om aan de binnen- en buitenzijde te isoleren. Via het dak gaat de meeste warmte verloren dit kan minder worden door bijvoorbeeld uw zoldervloer te isoleren.
o Kruipruimte isolatie: als u last heeft van schimmel of vocht in huis, dan is het isoleren van uw kruipruimte de beste optie. Hierdoor komt er geen vocht binnen en zorgt het ervoor dat uw huisconstructie niet verder aangetast wordt.
o Isolatieglas: bestaat uit meerdere glaslagen waartussen een ruimte zit die gevuld is met gas of lucht. Dit voorkomt tocht in huis en werkt ook nog geluidswerend.

Isolatie materialen

o Glaswolisolatie: wordt vooral gebruikt voor tussenwanden en daken. Glaswol is verkrijgbaar in rollen of platen. Het is een relatief goedkope soort isolatie materiaal en heeft een goede tot zeer goede isolatiewaarde, afhankelijk van de dikte. Ook is glaswolisolatie brandveilig materiaal en is het recyclebaar.
o Rotswol isolatie: is een multifunctionele soort isolatie materiaal dat naast het isoleren het ook uitstekend geluidsisolerend en brandwerend is. Het is verkrijgbaar in platen, dekens en deltaplaten. Rotswol isolatie blijft zijn isolatiewaarde behouden voor een lange tijd.
o Isolatieplaten/ isolatiepanelen: zijn makkelijk te verwerken en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ze kunnen dienen als constructie of direct als afwerkings materiaal. Worden voor een hele hoop doeleinden gebruikt.
o Akoestische isolatie: zorgt voor een geluidsdichte woning. Ideaal wanneer u aan een drukke straat woont. Akoestische isolatie isoleert niet alleen goed, het laat geen lawaai van buitenaf binnen en laat geen geluid van binnen naar buiten.
o PUR schuim en EPS platen: wordt het meest gebruikt bij vloerisolatie en wordt aangelegd in lagen. Hierbij wordt er rekening gehouden met leidingen etc.