Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Veel oude woonhuizen beschikken over enkel glas. Dit glastype is dun en isoleert daardoor een stuk minder dan dubbel glas. Daarnaast breekt enkel glas ook nog eens veel sneller dan de stevigere variant. Het vervangen van enkel voor dubbel glas is een investering, maar het is zeker de moeite waard. In onderstaande tekst worden enkele voordelen genoemd van dubbel glas ten opzichte van enkel glas.

Minder stookkosten

Doordat enkel glas bijzonder dun is, trekt de warme lucht vaak makkelijk naar buiten. Daarnaast tocht het bij de dunne glassoort over het algemeen behoorlijk langs en door de ramen heen. In de wintermaanden moet je hierdoor vaak extra stoken om de ruimtes van je woning warm te houden. Bij dubbel glas is dit niet het geval. De isolatie is beter, waardoor je de kachel vaak een paar graden lager kunt zetten. Dit scheelt aan het einde van de maand weer in de energiekosten.

Minder geluidsoverlast

Dubbel glas is een stuk dikker dan de enkele variant en daardoor laat dit glastype een stuk minder geluid door dan enkel glas. Met de dikkere glasvariant heb je dus minder overlast van een drukke weg, treinverkeer, industrie, blaffende honden en spelende kinderen. Hierdoor kun je je ’s ochtends dus nog eens lekker omdraaien in bed, zonder dat je continu gestoord wordt door geluid van buiten.

Veiligheid

Enkel glas is een stuk minder sterk dan dubbel glas, doordat de dubbele variant bestaat uit minimaal twee glasbladen. Hierdoor biedt het een hogere weerstand. Dit gaat bijvoorbeeld op voor  doorvallen, kogelwering, brandwering en inbraakbeveiliging. Met dubbel glas is je woning dus een stuk veiliger dan met de dunne glassoort en hoef je minder snel bang te zijn dat je ruit sneuvelt.

Glaszetter inschakelen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of de kosten van dubbel glas? Neem in dat geval contact op met een glaszetter. Hij kan je precies vertellen wat de voordelen zijn van dubbel glas ten opzichte van enkel glas. Daarnaast kan hij je ongetwijfeld vertellen wat de kosten zijn voor het vervangen van enkel glas voor de dubbele variant. Schroom dus niet om contact op te nemen.