Meer weten over vloerisolatie? Lees direct verder!

Prijzen voor het isoleren van uw vloer

De prijs voor het isoleren van uw vloer, oftewel vloerisolatie, kan erg verschillen. Het kan zelfs al erg verschillen tussen de verschillende isolatie bedrijven. Hiernaast is het aanbrengen van vloerisolatie afhankelijk van een aantal andere factoren. We zetten deze graag voor u op een rijtje: het isolatiemateriaal, het type woning, de type vloer, de vorm van de isolatie, arbeidskosten, bereikbaarheid van de oppervlakte en het aantal vierkante meters.

Een handvat voor een prijsberekening is dat voor het standaard isolatiemateriaal en de arbeidskosten, inclusief de machinekosten kun je gemiddeld gezien €30,- per vierkante meter berekenen. Dit is inclusief BTW.

Wat houdt vloerisolatie nu eigenlijk in?

Het isoleren van de vloer is vooral erg belangrijk bij huizen die voor 1983 zijn gebouwd. Hier is namelijk geen rekening gehouden met het isoleren van de vloer waardoor hier erg veel warmte verloren gaat.

Bij benedenvloers isoleren is het belangrijk dat er een kruipruimte aanwezig is, vanaf deze ruimte kan dan de vloerisolatie worden aangebracht. Door dit goed te doen wordt ervoor gezorgd dat de koud vanuit de kruipruimte de vloer niet haalt. Dit voelt een stuk aangenamer aan. Wel zo prettig natuurlijk!

Precieze prijs ontvangen

Voordat u een vloerisolatie bedrijf kiest is het goed om diverse offertes aan te vragen. Offertes kunnen namelijk flink uiteenlopen waardoor het best geld kan schelen. Soms tot wel 40% zelfs!! Laat dit niet liggen en bespaar op de kosten voor vloerisolatie.